Ambaixadors del Bestiari Festiu

Des de l'any 2014, en el transcurs de la celebració del Festivitas Bestiarum, la Nit del Bestiari Festiu, la Junta de Govern de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya convida a un personatge públic per a que assumeixi el paper d'Ambaixador del Bestiari Festiu.

El càrrec d'Ambaixador del Bestiari Festiu és considerat de caràcter honorífic i altruista, sense remuneració econòmica. El compromís té una durada d'un any, i el principal objectiu que se li encomana és implicar a la societat en la defensa, representació, salvaguarda i difusió de la riquesa de l'àmbit cultural del bestiari festiu.

En el transcurs de l'acte de nomenament, l'Ambaixador que finalitza el seu mandat li lliura una figureta de testimoni al nou Ambaixador, tot representant davant el públic i la societat el traspàs i relleu de les seves funcions.

Elaborada pel taller d'Artesania Boltà de la localitat de Valls, la peça (d'uns 35 centímetres d'alçada) és una reproducció a escala d'una de les ales del Drac de l'Agrupació, com a figura que representa a tot el conjunt d'elements del bestiari festiu català.

 

Ambaixadors del Bestiari Festiu