Els premis “BEST”

Figureta feta per Jan Grau
Figureta feta per Jan Grau

Es coneixen amb el nom de Premis BEST tots aquells guardons que s’entreguen durant la gala del Festivitas Bestiarum. Es tracta d’una sèrie de reconeixements que atorga un jurat d’acord amb dues grans categories:

  • Projectes i iniciatives impulsades per les entitats federades
  • Reconeixements a la societat

Els primers són tres guardons (1r, 2n i 3r) que s’entreguen als millors projectes que han realitzat les entitats federades a l’Agrupació durant l’any. 

Els segons són quatre premis que reconeixen la tasca que han dut a terme diferents persones o entitats en benefici de la cultura popular i de l’àmbit del bestiari festiu. Inclouen quatre subcategories: reconeixement a un personatge de la societat, a una entitat, a una empresa i a una iniciativa o mitjà de comunicació.

Significat de la paraula “BEST”

Els premis BEST tenen una doble connotació: d’una banda, representa al col·lectiu del Bestiari Festiu, ja que inclou una part de la paraula “Bestiari” de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. De l’altra banda, representa al mot en anglès best (millor), podent representar en ell les millors pràctiques i models a seguir per encoratjar a mantenir viu i potenciar aquest àmbit de cultura popular.

La figureta 

La primera figureta que van tenir els Premis ‘BEST’ va ser una peça creada per l’artista Jordi Grau del Taller Drac Petit de Terrassa. Aquest guardó es va entregar des de l’edició del 2014 fins a la del 2019.

L’any 2020 es va canviar la figura a lliurar als premiats. En aquest cas, es tracta d’una peça feta per la ceramista Roser Oter, amb taller a Santa Oliva

Guardó fet per la ceramista Roser Oter