Relació de premiats en l’edició del 2014

premiats2014 (Small)

bestiari01 (Small)L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha organitzat la primera Nit del Bestiari Festiu, el Festivitas Bestiarum, aquest dissabte 29 al Born Centre Cultural i ha lliurant els primers premis Best a persones i entitats vinculades al món de la cultura popular.

L’acte ha estat conduït pel periodista Xavier Grasset, i també s’ha presentat l’edició del calendari social de la Fundació Mas Albornà, enguany dedicada al bestiari festiu.

 

Durant el dia, un total de deu figures de bestiari han estat exposades a l’interior del Born Centre Cultural i, malgrat la pluja, s’han pogut desenvolupar els tres lluïments previstos a l’exterior (Plaça Comercial). En el darrer lluïment,les bèsties més atrevides han ballat amb pirotència Estalella.

 

RELACIÓ DE GUARDONS LLIURATS:

bestiari03 (Small)Ambaixador del Bestiari Festiu 2015: Jordi Margarit, periodista radiofònic

Premis BEST en reconeixement a la societat:

  • Personatge públic: Sr. Ramon Saumell i Poch
  • Entitat: Can Saladrigas, Centre d’Imatgeria Festiva, de Barcelona
  • Empresa: Plataforma de crowdfunding Verkami
  • Comunicació: Programa Gaudeix la Festa, de la Xarxa de TV Locals

Premis BEST a les entitats federades:

  • Categoria popular de millor iniciativa original i innovadora: Escaldàrium de Caldes de Montbui, amb prop del 50% dels vots registrats
  • Categoria popular de millor iniciativa solidària: Desert
  • Categoria a millor projecte estratègic: Any dels Cavallets Cotoners de Barcelona i Bestiari a tot arreu (Assoc. Botafocs de Castelló de la Plana)
  • Categora a millor acció de conservació o recuperació de tradicions: Festes de Sant Roc de La Plaça Nova de Barcelona

Premis especials BEST:

  • Premi especial a la trajectòria solidària i social: Fundació Mas Albornà
  • Premi especial a la qualitat, tradició i estímul europeu a Les Amis de Pézenas (Occitània)

Alfons Udina, president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, entitat organitzadora de l’acte, valora positivament la primera gran festa del bestiari festiu perquè “s’han superat amb escreixles expectatives de participació de les entitats” i, al mateix temps, “s’ha aconseguit exposar els arguments a entitats i europarlamentaris” per designar el 24 de novembre com a Dia Europeu del Bestiari Festiu.

L’organització agraeix la implicació de les entitats de bestiari participants, les quals han col·laborat en tot moment i han desafiat la climatologia per a que tot el públic gaudís de la mostra de bestiari festiu.

 

Al finalitzar aquesta edició del Festivitas Bestiarum, s’ha anunciat que la propera edició tindrà lloc el 21 de novembre de 2015 a l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, municipi designat Capital de la Cultura Catalana 2015.