Participa al Festivitas Bestiarum 2016!

Posted on Posted in 2016

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en col·laboració amb Badalona Bèsties de Foc, l’Ajuntament de Badalona, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i Pirotècnia Estalella convoca la tercera edició del Festivitas Bestiarum el proper dissabte 19 de novembre de 2016 a Badalona.

El Festivitas Bestiarum és la gran festa del Bestiari Festiu, que pretén commemorar el Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre). Per la seva ubicació en el calendari anual, esdevé la gran festa de cloenda de la temporada d’actuacions del Bestiari Festiu d’arreu del país. El col·lectiu s’obre a la societat i a les institucions. I, a banda de premiar les millors iniciatives impulsades per les entitats federades, es lliuren reconeixements a la societat (personatge públic, institucions, empreses i associacions que s’hagin destacat en fomentar els valors de la cultura popular i tradicional).

1. Horaris

 • A les 10h: Plantada de figures de Bestiari Festiu a la Rambla.
 • A les 12h: Ballada de cortesia de les figures a la Rambla.
 • A les 12:30h: Cercavila de bestiari festiu fins a la Plaça de la Vila. A l’arribar es farà una ballada de cortesia. Les figures quedaran plantades a la Plaça de la Vila fins al vespre.
 • A les 16:30h: Ballada de cortesia de les figures a la Plaça de la Vila.
 • A les 17h: Festivitas Bestiarum al Teatre Principal.
 • A les 19h: Refrigeri i lluïments amb pirotècnia a la Plaça de la Vila.

2. Presentarà l’acte en Dani Jiménez, científic divulgador

entrevista-con-dani-jimenez-del-programa-dinamiks-del-super-1369326332612Nascut l’any 1977 a Barcelona, en Dani és llicenciat en Ciències Físiques per la UB, i Màster en Història de la Ciència i Societat per la UAB.

La seva tasca de divulgador científic l’ha dut a col·laborar en diversos programes de televisió (El Club de TV3, La Partida de TV3, Tvist, Info-K, Dinàmiks de Canal Súper 3, ADN Max…), ràdio (Catalunya Ràdio, COM Ràdio, Ràdio 4), premsa i revistes. També ha editat diversos llibres sobre ciència i experiments.

3. El meteoròleg badaloní Tomàs Molina serà el nou Ambaixador del Bestiari Festiu

tomas-molinaTomàs Molina (Badalona, 1963) és un meteoròleg i presentador de televisió català. Llicenciat en física per la Universitat de Barcelona i periodista col·legiat.

Actualment és el cap de meteorologia de Televisió de Catalunya. Se’l pot veure periòdicament a l’espai del temps, en els informatius de TV3. Des de l’any 2009 presenta i dirigeix el programa Espai Terra a la mateixa cadena, que tracta sobre la meteorologia, la natura i el medi ambient en general. En diverses ocasions, en aquest programa s’ha pogut veure reportatges o han participat en directe diferents elements de Bestiari Festiu.

En Tomàs Molina serà nomenat Ambaixador del Bestiari Festiu 2017 durant el Festivitas Bestiarum, prenent el relleu a Rita Marzoa, Ambaixadora del Bestiari Festiu 2016.

4. Premis BEST

guardo_premisBestEls premis BEST tenen una doble connotació: d’una banda, representa al col·lectiu del Bestiari Festiu, ja que representa una part de la paraula “Bestiari” i del logotip de l’Agrupació. De l’altra banda, representa al mot en anglès best (millor), com a reconeixement a les millors iniciatives, entitats, empreses i institucions que envolten al col·lectiu.

La figureta està elaborada per l’artista Jordi Grau al seu taller Drac Petit de Terrassa. L’artista està especialitzat en l’elaboració d’escultures i imatgeria popular i festiva des de fa més de 30 anys.

Categories dels premis:

 • Reconeixements a la societat, que hagin contribuit a la cultura popular i tradicional, en particular en l’àmbit del bestiari festiu:
  • Personatge públic
  • Empresa
  • Entitat o associació
  • Iniciativa de comunicació
 • Reconeixements a les entitats federades, per les iniciatives dutes a terme*:
  • Primer premi
  • Segon premi
  • Tercer premi
  • Finalistes
* En l’edició d’enguany (2016), els reconeixements a les entitats es presentaran en una única categoria de premis, per tal de donar cabuda a tot tipus de projectes. El Jurat valorarà de tots els projectes presentats la seva qualitat i solidesa, la seva trajectòria en cas de celebracions anuals, la incidència vers la societat, la capacitat per aportar idees originals i innovadores, la incorporació d’iniciatives solidàries, així com l’aportació d’elements que fomentin la conservació, perivivència i/o recuperació de tradicions. No es podran presentar projectes que hagin estat premiats a les darreres edicions.

5. Participa al Festivitas Bestiarum!

A totes les entitats associades a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya us oferim diferents formes diferents de participar al Festivitas Bestiarum 2016:

icon_check1. Assisteix al FESTIVITAS BESTIARUM

El Festivitas Bestiarum és un acte obert a totes les entitats federades i a la societat en general. Entrada lliure, amb aforament limitat.

icon_eye2. Exposa la teva figura de bestiari al FESTIVITAS BESTIARUM (Termini: 19 d’octubre)

Es busquen fins a quatre figures de bestiari que vulguin participar del FESTIVITAS BESTIARUM 2016, del 19 de novembre. Les figures hauran d’estar exposades durant tot el matí a la Rambla de Badalona. Al migdia es durà a terme una cercavila fins a la Plaça de la Vila. Allà quedaran exposades fins al vespre. Un cop acabi el Festivitas, es farà una ballada de figures de bestiari amb foc. A les entitats participants se’ls oferirà la pirotècnia, el dinar gratuït per almenys 15 persones i unes invitacions per accedir al FESTIVITAS BESTIARUM.

Si voleu participar exposant la vostra figura de bestiari, envieu un correu a info@bestiari.cat abans del 19 d’octubre.

icon_cup3. Presenta un projecte de la teva entitat com a candidat als reconeixements (de l’1 de setembre al 30 d’octubre)

Volem reconèixer la tasca que feu les entitats associades en favor del món del bestiari festiu. Per aquest motiu, estem recollint experiències, iniciatives i projectes que hagueu dut a terme. Com a novetat d’enguany (2016), tots els projectes es presentaran sota una única categoria, de la qual en sortiran tres premiats i tres finalistes. Vegeu les bases per a més informació.

Si voleu participar presentant un projecte o iniciativa de la vostra entitat, cal que ompliu aquest formulari i llegir les bases dels reconeixements.

icon_celebr4. La teva entitat o figura de bestiari celebra anys? (Termini: fins l’11 de novembre)

Volem fer un especial reconeixement a les entitats i figures de bestiari que durant l’any 2016 han celebrat o celebraran el seu aniversari. Si la teva entitat o figura de bestiari celebra aniversari “rodó” (5, 10, 15, 20, 25, …), no hi podeu faltar! Envieu un correu a info@bestiari.cat per a tenir-vos en compte a les mencions d’aniversaris i per a confirmar la vostra assistència al Festivitas.

icon_vote5. Participa a la votació popular (TERMINI: del 7 al 19 de novembre)

Entra a la pàgina de Facebook oficial de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (enllaç), fes-te seguidor (m’agrada) i vota els projectes que més t’agradin!