Presentació del Cartell del Festivitas Bestiarum

Posted on Posted in 2017

Avui ha tingut lloc a la Sala de Premsa de l’Ajuntament de Reus la presentació oficial del cartell i del programa d’actes del Festivitas Bestiarum.

Durant la presentació hi ha intervingut la Regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, sra. Montserrat Caelles, el President de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Mateu Tres, i la Presidenta del Ball de Diables de Reus, Lídia Vila. I és que tant l’Ajuntament de Reus com el Ball de Diables de Reus col·laboren de forma activa en l’organització dels actes festius de la jornada.

Des de la primera edició del Festivitas Bestiarum, el cartell contenia alguna referència gràfica amb la població que acull la gala. Enguany, s’ha escollit una imatge amb detall del campanar de l’Església Prioral de Sant Pere, on es posa en relleu les diferents gàrgoles que disposa. I és que podem trobar centenars de referències animals en l’arquitectura reusenca.

Enguany, les figures de bestiari festiu que hi seran presents durant tot el dia són: el Duc de Les Roquetes, el Diabló de La Selva del Camp, el Drac Volador de La Sagrera, la Víbria de Reus, i la Cabra i el Drac de Reus.

  • A les 11h, plantada al C. Fossar Vell
  • A les 12h, cercavila pels carrers Peixateres velles, plaça del Castell, carrer del Castell, plaça Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer Abadia, plaça del Teatre
  • A les 13h, ballades de lluïment a la plaça del Teatre
  • A les 17:30h, FESTIVITAS BESTIARUM, al Teatre Bartrina
  • A les 19h, un cop finalitzat el Festivitas Bestiarum, les sis figures participants oferiran als assistents unes ballades de lluïment amb pirotècnia Estalella