El jurat dels Premis BEST 2020 té en compte la situació actual a l’hora de valorar les candidatures

Posted on Posted in 2020

El passat divendres 11 de desembre es va reunir de forma telemàtica el Jurat dels Premis BEST. Ho va fer per escollir les set candidatures que es proclamaran guanyadores aquest diumenge 20 de desembre al Vendrell durant la gala del Festivitas Bestiarum.

Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari, ha valorat molt positivament el procés de presa de decisions per part del jurat en aquesta setena edició. “Hi va haver bastant consens”, afirma, i destaca que els seus membres van tenir molt en compte la situació actual, marcada per la pandèmia de la Covid-19, a l’hora de valorar les candidatures.

Enguany als Premis BEST hi haurà un total de set premiats. Per un cantó, s’entregaran guardons a tres entitats federades i, per l’altre, es lliuraran quatre premis a la societat: a un personatge, a una associació, a una empresa i a una iniciativa de comunicació.

El Jurat de la setena edició

Segons s’explica en les bases dels Premis BEST, cada any el Jurat dels Premis BEST es forma amb tres membres de l’Agrupació del Bestiari, una persona representant de cada una de les administracions públiques col·laboradores, una persona representant dels patrocinadors i dues persones vinculades a l’àmbit de cultura popular i tradicional. Enguany, els seus membres han estat:

Des de l’àmbit institucional:

  • Sr. Antoni Herrera, subdirector general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
  • Sra. Sílvia Vaquero, regidora de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell.
  • Sr. Christian Soriano, regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell.

Des de l’àmbit dels patrocinadors:

  • Sr. Manel Estalella, gerent de la Pirotècnia Antiga Casa Manel Estalella.

Des de l’àmbit de la cultura popular:

  • Sr. Héctor de la Salud, tècnic de l’Ajuntament de Tarragona.
  • Sr. Jordi Cubillos, representant de la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya

Membres de l’Agrupació del Bestiari

  • Sr. Mateu Tres, president de l’Agrupació del Bestiari.
  • Sra. Mercè Ayora, vicepresidenta econòmica de l’Agrupació del Bestiari.
  • Sr. Javier Escamilla, vocal delegat de la territorial Penedès-Garraf.
  • Sr. Marc Rodero, secretari de l’Agrupació del Bestiari (amb veu i sense vot).

Noves figuretes

Com a novetat d’aquest any, s’han canviat els guardons que s’entregaran als diferents premiats. Enguany seran una sèrie de figuretes que ha fet la ceramista Roser Oter amb taller a Santa Oliva (província de Tarragona).

Oter és ceramista i escultora autodidacta, formada amb cursos i monogràfics a l’escola de ceràmica Ramon Fort, La Bisbal de l’Empordà i el taller de Núria Pié.

Entre els seus reconeixements, l’any 2012 va guanyar el 2n premi a millor estand en la setmana d’Artesania de Catalunya i el 2006 va guanyar el Primer Premi de Ceràmica Martí Royo d’Altafulla. Podeu conèixer la seva trajectòria a través de la seva pàgina web.