Coneix el programa d’actes del VIII Festivitas Bestiarum

Posted on Posted in 2021, Notes de premsa 2021

Aquest dissabte 27 de novembre, des de les onze del matí fins a les deu de la nit, s’espera una gran festa a Tortosa, en la qual esteu totes i tots convidats. Bèsties vingudes d’arreu de Catalunya i el País Valencià ballaran al so de les gralles i els tabals, donaran voltes sobre si mateixes i llençaran foc a la capital del Baix Ebre. Cremaran i cremaran i ho faran per celebrar, entre altres motius, la vuitena edició del Festivitas Bestiarum, la gran festa del bestiari festiu que cada any se celebra en finalitzar la temporada.

Aquest any la gala dels Premis BEST tindrà lloc a Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021, i tota la jornada s’ha fet coincidir amb una sèrie d’actes coorganitzats amb l’Ajuntament de Tortosa, l’entitat Lo Golafre i la Colla Jove de Dolçainers de Tortosa.

En el marc de la 15a Mostra de Folklore Popular, el Cucafera Folk, a les 11 del matí es farà una desfilada de dracs i bèsties des del Museu de la ciutat fins a la plaça de l’Ajuntament. A dos quarts de dotze del migdia hi haurà plantada de dracs i bèsties, i a dos quarts d’una es farà la presentació del llibre Retrobestiari a la Biblioteca Marcel·lí Domingo.

Ja a la tarda, a dos quarts de sis, tindrà lloc un concurs d’enceses, en el qual els participants hauran de competir per rondes, intentant oferir el millor espectacle pirotècnic en cada actuació, mentre un jurat format per diferents persones vinculades al món de la cultura popular i el foc decidirà els tres finalistes.

Per acabar, a les vuit del vespre, des de l’Aula Didàctica del Museu de Tortosa es farà la vuitena gala d’entrega dels Premis BEST, presentada aquest any per Elisenda Carod, i en la qual s’entregaran un total de set guardons. L’acte es podrà seguir en directe des del Canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari a través del següent enllaç: https://bit.ly/3l6jDqw

(Autor foto: @verictas)