Tot a punt per a celebrar la Nit del Bestiari Festiu

Posted on Posted in 2014

L’organització ja està ultimant els darrers detalls del Festivitas Bestiarum, tot esperant que els pronòstics del temps s’equivoquin.

Les figures de bestiari que participen de la mostra ja estan a punt per apropar-se al Born Centre Cultural, i ja fa més d’una setmana que la Sala Moragues té penjat el cartell de “COMPLET”, quedant algunes entitats sense invitacions per accedir a l’esdeveniment.

El Festivitas Bestiarum és una festa de cloenda de la temporada del bestiari festiu, en el qual es reivindica la declaració oficial del 24 de novembre com a Dia Europeu del Bestiari Festiu. A més, s’anunciarà l’inici del procés de catalogació de tot el bestiari festiu europeu.

guardo_premisBestPer altra banda, el jurat atorgarà els Premis BEST a un personatge públic, a una associació, a una empresa i a una iniciativa o mitjà de comunicació que hagi destacat per la defensa i divulgació de la cultura popular, en especial per l’àmbit del bestiari festiu.

A més, també atorgarà reconeixements als millors projectes presentats per les entitats federades: Premi BEST a la millor iniciativa original i innovadora (categoria popular), a la millor iniciativa estratègica, a la millor iniciativa solidària i a la millor iniciativa de conservació i recuperació de tradicions.

El procés de votació popular de millor iniciativa original i innovadora – en el qual hi han votat més de 400 persones – estarà obert fins el mateix dissabte al migdia, i s’hi pot accedir mitjançant aquest enllaç (cal ser usuari de Facebook per votar).