Nota de premsa 17/11/2015

Posted on Posted in Notes de premsa 2015

12 figures del bestiari festiu, entre elles el Poulain de Pézenas (Occitània), Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la UNESCO 2005, animaran la jornada

CONVOCATÒRIA DE PREMSA

II edició de Festivitas Bestiarum

II Nit del Bestiari Festiu

Dissabte 21 de novembre. Vilafranca del Penedès

 

El proper dissabte 21 de novembre se celebra la gran festa del bestiari festiu europeu a Vilafranca del Penedès. En guany la festa s’organitza durant tota la jornada en dues sessions de matí i tarda:

  • Al matí hi haurà el congrés “Bestiari Festiu: definició i criteris de catalogació“, que té com a finalitat confeccionar en els propers anys un catàleg complet del bestiari festiu europeu.
  • Per la tarda se celebrarà el Festivitas Bestiarum (la II Nit del Bestiari Festiu), un esdeveniment que reconeix les persones, institucions, empreses i associacions que hagin destacat en el foment dels valors de la cultura tradicional i popular catalana. En l’esdeveniment – presentat per Xavier Graset – es nomenarà la periodista Rita Marzoa com Ambaixadora del Bestiari Festiu 2016, prenent el relleu de l’actual Ambaixador, Jordi Margarit.

Per aquest motiu us volem convidar a què preneu part d’aquest gran esdeveniment popular, que aglutinarà a la gran majoria dels grups bestiaris del país.

S’han establert dos punts de trobada amb la premsa:

  • 11:30h, davant el fòrum Berger Balaguer (es farà ballada de cortesia del Drac de Vilafranca, Drac de l’Agrupació i el Poulain de Pézenas, declarat Patrimoni Immaterial per la UNESCO). A continuació, es podrà atendre els mitjans, si s’escau i se’ls convidarà a entrar dins el Fòrum per si voleu prendre alguna imatge.
  • De 17 a 18h, es podrà també atendre els mitjans a la sala de l’Auditori Municipal (Avda. Catalunya, 15) abans d’obrir les portes al públic. A continuació es farà una ballada de les diferents figures de bestiari participants.

Tots els accessos als actes són lliures i oberts a tots els públics.

*Durant tot el dia es comptarà amb la presència de 12 figures de bestiari festiu: Drac de l’Agrupació del Bestiari, Drac de Vilafranca del Penedès, Poulain de Pézenas (Occitània) [Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la UNESCO 2005], Hipògrif Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, Cucafera Sexot de Sant Cugat Sesgarrigues, Arpella del Barri Gòtic de Barcelona, Lleó Brumot de Gavà, Drac Blai (el devastador de terres) de Santa Coloma de Gramenet, Drac de Terrassa, Cuca Llumeneta de Perafort, Hydra d’Artesa de Lleida i Drac El Tallot d’El Vendrell.

Per a més informació i programa d’actes www.bestiari.cat i www.festivitasbestiarum.cat

Per a més infomació, cliqueu aquí.

Fina Soler – fina@dinamiccomunicacio.com – 656 849 710
Lola Beltrán – lola@dinamiccomunicacio.com – 678 967 349
Dinàmic Comunicació
C/ València, 359, 6-1
08009 Barcelona
93 150 49 89