Es presenta el cartell de la IXa edició del Festivitas Bestiarum

Posted on Posted in 2022

Quan falta un mes per celebrar-se la novena edició del Festivitas Bestiarum, ja s’ha presentat el cartell de la gran festa del bestiari festiu que tindrà lloc el pròxim dissabte 19 de novembre a Igualada.

Enguany, la Capital de la Cultura Catalana 2022 està essent la capital de l’Anoia, una localitat rica en colles de bestiari i de foc. Aquest és el cas, per exemple, de les vuit bèsties federades a l’Agrupació del Bestiari que ja fa temps que participen en les festes de la ciutat. Elles són: en Bufarot, en Xerric, el Drac i la Víbria d’Igualada, la Víbria Jove d’Igualada, la Mantícora Voraxcis, el Drac Flameus i el Drac Mal-Llamp.

Precisament, com a bones amfitriones, algunes d’aquestes figures trauran el cap dissabte 19 de novembre pels carrers d’Igualada tot participant en les diferents activitats que ha organitzat l’Agrupació. Aquest és el cas de la plantada de bestiari, prevista a les 10 del matí; de la cercavila tranquil·la sense foc, que es farà al migdia; de la cercavila amb foc, que se celebrarà abans de les set de la tarda; i de les enceses de lluïment que es faran en acabar la gala d’entrega dels Premis BEST.

Un espai ampli, d’estil modernista

Com cada any, des de l’organització del Festivitas Bestiarum es tria algun edifici emblemàtic de la Capital de la Cultura Catalana per celebrar la gala d’entrega dels Premis BEST, uns guardons que fan un reconeixement a la tasca de les colles federades a l’Agrupació, així com a altres actors vinculats al món del bestiari i la cultura popular.

En aquest cas, aquest 2022 la convocatòria es farà a l’Antic Escorxador d’Igualada, un immoble inaugurat l’any 1905 i dissenyat pels arquitectes Pau Salvat i Isidre Gili.

Tal com expliquen al portal Festa Catalunya, es tracta d’un edifici d’estil modernista, protegit com a bé cultural d’interès local, que fins als anys 70 del segle XX va funcionar com a escorxador.

No va ser fins un quart de segle més tard, cap a finals dels 90, que l’Ajuntament el va rehabilitar, convertint-lo en un “espai funcional” destinat a acollir fires i altres tipus d’esdeveniments.

Des de l’Agrupació del Bestiari convidem tots i totes les amants del foc a assistir a algun dels actes del Festivitas Bestiarum previstos pel dissabte 19 de novembre. Ben aviat, des de la federació s’obrirà el formulari per assistir com a públic en aquesta gran gala anual del bestiari que se celebrarà a la sala principal de l’Antic Escorxador.