Ja es coneixen les bèsties que participaran en la IXa edició del Festivitas Bestiarum

Posted on Posted in 2022

El pròxim dissabte 19 de novembre a la ciutat d’Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022, hi haurà foc, molt de foc. Un total d’onze bèsties festives participaran en la novena edició del Festivitas Bestiarum en les diferents cercaviles que es faran durant la jornada. Totes elles llançaran pirotècnia.

Per començar, pel que fa a les bèsties locals, el públic trobarà: la Víbria Jove d’Igualada, el Drac d’Igualada, el Drac Mal Llamp, el Drac Flameus, el Drac Xerric i el Drac Bufarot (aquests dos últims infantils).

Pel que fa a les bèsties foranes, des de l’organització s’han buscat diferents figures provinents de les territorials de què està composta l’Agrupació. En aquest cas, els assistents podran conèixer: el Boc Jordiet de Tortosa (territorial Terres de l’Ebre – Maestrat), la Carpafera de Martorell (Baix Llobregat i L’Hospitalet), el Drac Asparrac de Tragó de Segre (Terres de Ponent – Alt Pirineu), el Cabrot Petit del Vendrell (Penedès-Garraf) i el Drac de l’Agrupació del Bestiari.

Us esperem a tots i totes el pròxim 19 de novembre a Igualada. Al matí, a partir de les 10 h, es farà plantada de bèsties. Al migdia serà el torn de la cercavila sense foc i a la tarda, abans de les set, hi haurà cercavila amb pirotècnia. La gala d’entrega dels Premis BEST tindrà lloc a les set de la tarda a l’Antic Escorxador d’Igualada. En acabar la celebració, davant de l’edifici, es farà una encesa de lluïment per part de les bèsties participants.

(Foto: La Víbria Jove d’Igualada en una cercavila per la ciutat /Font: Facebook Diables d’Igualada)