Marta Catena i Pere-Juventí Balcells, presentadors de la IXa edició del Festivitas Bestiarum

Posted on Posted in 2022

Cada cop queda menys per la IXa edició del Festivitas Bestiarum, la gran gala anual del bestiari festiu, i tant l’Agrupació del Bestiari com les colles participants en la jornada ja s’hi estan preparant. Aquest és el cas també dels seus presentadors, Marta Catena i Pere-Juventí Balcells, periodistes amb experiència en tractar temes de cultura popular, que ben segur ens oferiran una gala molt interessant i amena. A continuació us els presentem:

Marta Catena Tarruella (Barcelona, 1998)

És una jove periodista que ha crescut i viu a Manresa. Ha estudiat Periodisme i Comunicació Corporativa a la Universitat Ramon Llull (Blanquerna). En l’actualitat, treballa al portal digital xarxanet.org on redacta notícies i reportatges i fa entrevistes al tercer sector de Catalunya. Amb aquest projecte ha descobert la cultura popular i conèixer-la en la majoria dels seus sectors (des de la sardana, la dansa tradicional i els gegants i bestiari, fins a les diferents festivitats) aprofundint en la història de les nostres tradicions i en la importància de continuar promovent-la i difonent-la. També ha treballat a Betevé, Catalunya Ràdio i Televisions com la de Manresa i Sabadell.

Pere-Juventí Balcells i Recha (Sant Vicenç dels Horts, 1995)

És periodista i gestor cultural, amant de la cultura popular i tradicional des de ben petit. Ha estudiat Comunicació i Indústries Culturals a la Universitat de Barcelona. També ha treballat en diversos mitjans de comunicació i col·laborat amb el món associatiu català, a la revista Gegants, o amb l’Agrupació de Balls Populars de Sitges amb el seu llibre Gegants Sitgetans; retrospectiva del fet geganter sitgetà, d’entre d’altres. Actualment, treballa posant la veu als informatius de la tarda a Ràdio Estel, emissora que emet per tot Catalunya i Andorra. També ha reballat a Ràdio i TV Sant Vicenç, Betevé, El Llobregat o Televisió Sabadell-Vallès, d’entre d’altres.