Martí Oliveras

El meteoròleg Martí Oliveras serà l’Ambaixador del Bestiari Festiu el pròxim 2020

Posted on Posted in 2019

Quan tan sols queden quatre dies per a la celebració del Festivitas Bestiarum, ja se sap qui serà el nou ambaixador del bestiari festiu el pròxim 2020. Es tracta del geògraf i climatòleg Martí Oliveras (la Garriga, 1994), que li pren el relleu a la també meteoròloga Mònica Usart, convertint-se en l’ambaixador més jove que ha tingut fins ara el bestiari festiu.

Oliveras treballa actualment com a home del temps a RAC1 i RAC105 i col·labora amb els mitjans locals Ràdio Silenci, Vallès Oriental Televisió i Ona Bages. És graduat per la Universitat de Barcelona i ha treballat com a meteoròleg al Diari ARA i al Servei Meteorològic de Catalunya.

Des de sempre Oliveras ha estat vinculat en diversos projectes associatius. A més, té un estret lligam amb la cultura popular que li ve de família: és nebot de Ramon Aumedes, escultor d’imatgeria festiva del Taller Sarandaca de Granollers.

Pel que fa a les seves aficions, és un amant dels esports de muntanya i de la natura en general. Sempre diu que si no el troben, que el busquin pel Montseny o els Cingles de Bertí.

Un representant davant la premsa i la societat

L’ambaixador del bestiari festiu és una figura que es va crear l’any 2014 durant la primera edició del Festivitas Bestiarum. Des de llavors, cada any es nomena una persona coneguda perquè representi les entitats de bestiari festiu davant la societat i la premsa.

En les anteriors edicions també van ser ambaixadors: el periodista Jordi Margarit (2015), la periodista Rita Marzoa (2016), el meteoròleg Tomàs Molina (2017), l’escriptora Empar Moliner (2018) i la meteoròloga Mònica Usart (2019).

Programa d’actes i participants

Dissabte 16 de novembre, Cervera:

15.30 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça Major.

17.00 h: Cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia des de la plaça Major fins a la plaça Universitat, passant pels carrers Major i de Santa Anna.

18.30 h: Gala Festivitas Bestiarum. Lliurament dels Premis BEST (entrada lliure) al Paranimf de la Universitat.

20.00 h: Lluïments de cortesia i refrigeri pels assistents a la plaça Universitat.

Bèsties participants a la cercavila:

  • Drac Ceballot (Montornès del Vallès)
  • Godra, Quimera de Caldes de Montbui
  • Drac Quintifoc (Sant Quintí de Mediona)
  • Garot de l’Arboç
  • Drac Kalium (Cardona)
  • Griu de Tarragona
  • Au Fènix del Poblenou (Barcelona)
  • Drac de Vilafranca del Penedès
  • Nicaseta (Catllar)
  • Bestiari de Carranquers de Cervera
Per assistir a la gala del Festivitas Bestiarum

Obrim la platea del Teatre Conservatori a tothom que hi vulgui assistir. No obstant, es recomana sol·licitar invitacions per tal d’assegurar l’aforament, a través d’aquest formulari:

Sol·licitud d’invitacions per al Festivitas Bestiarum 2022