Mulassa de Barcelona

Durant la gala dels Premis BEST s’entregaran un total de set guardons

Posted on Posted in 2019

Quatre dracs, un griu, una au fènix i, fins i tot, una quimera. Totes aquestes bèsties i més ballaran pels carrers de Cervera el pròxim dissabte 16 de novembre en la celebració de la gran festa del bestiari festiu: el Festivitas Bestiarum.

Des de dos quarts de quatre de la tarda fins a les nou del vespre, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha preparat tres actes, oberts a tots els públics, com són: una cercavila, una gala d’entrega de premis i una encesa de lluïment que duran a terme més de deu bèsties d’arreu del país.

Set reconeixements a la difusió del bestiari

Quin ha estat el millor acte amb bestiari que s’ha organitzat aquest any? Quines han estat les iniciatives de comunicació més potents? Tal com indica el seu nom en anglès, els Premis “BEST” premien les millors pràctiques que s’han dut a terme l’últim any per mantenir i difondre el bestiari festiu. En total s’entregaran set premis que prèviament han estat designats per un jurat.

La gala, que en aquesta sisena edició serà presentada per l’humorista Peyu, començarà a dos quarts de set de la tarda al paranimf de la Universitat de Cervera.

Una festa plena de pirotècnia

El pròxim dissabte 16 de novembre més de deu bèsties d’arreu de Catalunya recorreran el centre històric de Cervera. A dos quarts de quatre de la tarda hi haurà una plantada de figures de bestiari a la plaça Major. Més tard, a les cinc, començarà una cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia que recorrerà els carrers Major i de Santa Anna i acabarà a la plaça Universitat.

Per acabar, a partir de les vuit del vespre, després de la gala dels Premis “BEST”, es farà una encesa i una ballada de lluïment que anirà a càrrec de les colles participants.

Programa d’actes i participants

Dissabte 16 de novembre, Cervera:

15.30 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça Major.

17.00 h: Cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia des de la plaça Major fins a la plaça Universitat, passant pels carrers Major i de Santa Anna.

18.30 h: Gala Festivitas Bestiarum. Lliurament dels Premis BEST (entrada lliure) al Paranimf de la Universitat.

20.00 h: Lluïments de cortesia i refrigeri pels assistents a la plaça Universitat.

Bèsties participants a la cercavila:

  • Drac Ceballot (Montornès del Vallès)
  • Godra, Quimera de Caldes de Montbui
  • Drac Quintifoc (Sant Quintí de Mediona)
  • Garot de l’Arboç
  • Drac Kalium (Cardona)
  • Griu de Tarragona
  • Au Fènix del Poblenou (Barcelona)
  • Drac de Vilafranca del Penedès
  • Nicaseta (Catllar)
  • Bestiari de Carranquers de Cervera
Per assistir a la gala del Festivitas Bestiarum

Obrim la platea del Teatre Conservatori a tothom que hi vulgui assistir. No obstant, es recomana sol·licitar invitacions per tal d’assegurar l’aforament, a través d’aquest formulari:

Sol·licitud d’invitacions per al Festivitas Bestiarum 2022