Nota de Premsa 5/11/2019

Posted on Posted in Notes de premsa 2019

La gran jornada del bestiari festiu se celebrarà a Cerverà el dissabte 16 de novembre

 • L’humorista Peyu serà el presentador de la gala dels Premis “BEST”, que tindrà lloc al paranimf de la Universitat

Quatre dracs, un griu, una au fènix i, fins i tot, una quimera. Totes aquestes bèsties i més ballaran pels carrers de Cervera el pròxim dissabte 16 de novembre en la celebració de la gran festa del bestiari festiu: el Festivitas Bestiarum.

Des de dos quarts de quatre de la tarda fins a les nou del vespre, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha preparat tres actes, oberts a tots els públics, com són: una cercavila, una gala d’entrega de premis i una encesa de lluïment que duran a terme més de deu bèsties d’arreu del país.

Set reconeixements a la difusió del bestiari

Quin ha estat el millor acte amb bestiari que s’ha organitzat aquest any? Quines han estat les iniciatives de comunicació més potents? Tal com indica el seu nom en anglès, els Premis “BEST” premien les millors pràctiques que s’han dut a terme l’últim any per a mantenir i difondre el bestiari festiu.

En total, dissabte 16 de novembre s’entregaran set premis que prèviament han estat designats per un jurat. Quatre d’ells distingiran un personatge públic, una entitat, una iniciativa de comunicació i una empresa per la seva contribució a la cultura popular. Els altres tres guardons recauran en tres associacions que aquest 2019 hagin organitzat algun acte destacable.

La gala, que en aquesta sisena edició serà presentada per l’humorista Peyu, començarà a dos quarts de set de la tarda al paranimf de la Universitat de Cervera. Totes les persones que vulguin assistir-hi han d’enviar una sol·licitud al següent enllaç: https://festivitas.bestiari.cat/invitacions/.

Una festa plena de pirotècnia

Cada any, cap a finals de novembre, l’Agrupació del Bestiari prepara una gran festa que serveix com a cloenda de la temporada forta d’actes de cultura popular. La jornada s’anomena Festivitas Bestiarum i cada edició s’organitza a la ciutat que és designada Capital de la Cultura Catalana. La data, a més, coincideix moltes vegades amb la celebració del Dia Europeu del Bestiari Festiu, que se celebra cada 24 de novembre.

El pròxim dissabte 16 de novembre més de deu bèsties d’arreu de Catalunya recorreran el centre històric de Cervera. A dos quarts de quatre de la tarda hi haurà una plantada de figures de bestiari a la plaça Major. Més tard, a les cinc, començarà una cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia que recorrerà els carrers Major i de Santa Anna i acabarà a la plaça Universitat.

Per acabar, a partir de les vuit del vespre, després de la gala dels Premis “BEST”, es farà una encesa i una ballada de lluïment que anirà a càrrec de les colles participants. Aquestes són: el Drac Ceballot de Montornès del Vallès, la Quimera Godra de Caldes de Montbui, el Drac Quintifoc de Sant Quintí de Mediona, el Garot de l’Arboç, el Drac Kalium de Cardona, el Griu de Tarragona, l’Au Fènix del Poblenou, el Drac de Vilafranca del Penedès, la Nicaseta del Catllar i el bestiari de la colla de diables els Carranquers de Cervera. Aquests últims, al ser la colla local, col·laboren amb l’Agrupació del Bestiari en l’organització de la festa, igual que la Paeria de Cervera.

Programa d’actes i participants

Dissabte 16 de novembre, Cervera:

15.30 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça Major.

17.00 h: Cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia des de la plaça Major fins a la plaça Universitat, passant pels carrers Major i de Santa Anna.

18.30 h: Gala Festivitas Bestiarum. Lliurament dels Premis BEST (entrada lliure) al Paranimf de la Universitat.

20.00 h: Lluïments de cortesia i refrigeri pels assistents a la plaça Universitat.

Bèsties participants a la cercavila:

 • Drac Ceballot (Montornès del Vallès)
 • Godra, Quimera de Caldes de Montbui
 • Drac Quintifoc (Sant Quintí de Mediona)
 • Garot de l’Arboç
 • Drac Kalium (Cardona)
 • Griu de Tarragona
 • Au Fènix del Poblenou (Barcelona)
 • Drac de Vilafranca del Penedès
 • Nicaseta (Catllar)
 • Bestiari de Carranquers de Cervera
Informació pels mitjans

Contacte PREMSA

Meritxell Bayarri       meritxell@bestiari.cat         Tel. 935175587
Tere Carceller            info@bestiari.cat                   Tel. 647695263
Mateu Tres                 presidencia@bestiari.cat     Tel. 666958985

Organitza:

Federació Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
CIF G61685905
C. Del Parlament 5, Local 4
08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona)
Tel. 93 517 55 87 – info@bestiari.catwww.bestiari.cat

Cartell Festivitas Bestiarum 2019