El Festivitas Bestiarum 2020 s’adapta a les mesures sanitàries i es retransmetrà per primera vegada per internet

Posted on Posted in 2020

Aquest any, a causa de la pandèmia del coronavirus, s’han hagut d’ajornar o suspendre molts actes de cultura popular. Aquest és el cas del Festivitas Bestiarum, que si en un principi estava previst fer-lo el 28 i el 29 de novembre, finalment la data es va traslladar al 20 de desembre per intentar evitar majors restriccions. Ara, a poc més d’una setmana per l’esdeveniment, es van donant noves informacions, totes elles adaptades a les mesures sanitàries marcades pel Govern de la Generalitat.

En primer lloc, la gran festa anual del bestiari festiu es farà, tal com s’havia anunciat, a la ciutat del Vendrell, Capital de la Cultura Catalana. La jornada començarà diumenge 20 de desembre, a les 11 del matí, amb una plantada de figures de bestiari a la plaça del Tívoli fins a les dues del migdia. Més tard, de 17 a 19.30 h, es podran tornar a veure les figures convidades al mateix espai mentre que, a les 18 h, totes elles es desplaçaran a la plaça de Pep Jai on faran diferents ballades de lluïment amb pirotècnia.

Finalment, a les 19.30 h, a l’Auditori del Tívoli començarà la gala d’entrega dels Premis BEST. Aquesta estaràconduïda per la periodista Maria Xinxó, que substituirà la humorista Elisenda Carod, ja que no podrà assistir a l’esdeveniment tal com estava previst en un principi. En començar la gala el Lleó del Vendrell farà un ball de lluïment i, durant aquesta, l’ambaixador 2021 del bestiari festiu, el cuiner Marc Ribas, li agafarà el testimoni al meteoròleg Martí Oliveras.

 Mesures davant la Covid-19

Per poder assistir a la gala caldrà reservar entrada al correu electrònic info@bestiari.cat. L’aforament màxim permès és de 150 persones tenint en compte el tant per cent que li correspon a la sala per tal de garantir la distància física adequada. Tots els assistents, a més, hauran de portar obligatòriament mascareta durant tot l’acte i posar-se gel hidroalcohòlic a les mans abans d’entrar.

De moment, com que Catalunya segueix en la fase 1, està prevista principalment l’assistència a la gala de públic local i, si la situació epidemiològica permet saltar de tram, comarcal. A causa de l’alerta sanitària es descarta mobilitzar públics d’arreu del país. Això sí: la gala es podrà seguir per internet (ho farà per primera vegada) a través del canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari i es faran connexions en directe amb els finalistes i els premiats.

Per acabar, a causa de les restriccions, no es podrà fer el tradicional piscolabis en finalitzar la gala ni es podrà oferir l’àpat de germanor a les entitats participants en la plantada de bèsties i els balls de lluïment.

Bèsties convidades 

Programa d’actes

  • 11 a 14 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça del Tívoli del Vendrell.
  • 17 a 19.30 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça del Tívoli del Vendrell.
  • 18 h: Ballades de lluïment amb pirotècnia a la plaça de Pep Jai.
  • 19.30 h: Gala d’entrega dels Premis BEST a l’Auditori del Tívoli